Kaalikääryleet

Kaalikääryleistä tulee lapsuus mieleen, herkkuruokaa sai harvoin, mutta voi kuinka hyvältä ne maistuikaan aina. Ei niitä aikuisenakaan useasti saa, koska niiden tekeminen vie aikaa. Vaikka kaalikääryleet on aikaa vievä ruoka, niiden tekeminen palkitsee itsensä. Tekee isomman annoksen niin voi vaikka pakastaa seuraavaan kertaan. Jaan reseptissäni yhden vinkin, miten saat kaalin pehmeämmäksi ja näin se taipuu paremmin täytteen päälle.

20 kpl

2 kpl/1,5kg keräkaalia

400 g jauhelihaa

2 kpl porkkanaa

1 dl puuroriisiä

2 kananmunaa

1 dl kolmen juuston ruoka kermaa

1 tl oreganoa

2 tl meiramia

2 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

Päälle

siirappia

voita

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja koverra kaalista kanta pois. Keitä kaalia kokonaisena suola vedessä. Ota päällimmäiset lehdet yksitellen pois kun ne on kypsiä. Poista lehdistä kovat kannat. Kaalin viimeiset pienet lehdet mitä et pysty käyttämään kaalikääryleen päällisenä paloittele pieneksi ja käytä täytteessä.

Vinkki! Kauli lehdet kaulimella pehmeämmiksi ja ohuemmiksi. Näin ne taipuu paremmin täytteen päälle.

Laita vesi kiehumaan ja keitä puuroriisi. Leikkaa sipuli pieniksi paloiksi. Paista sipuli ja jauheliha. Lisää sekaan hienonnettu kaali, kerma, kanamuna, mausteet ja lopuksi puuroriisi.

Nosta täytettä kaalille sen verran, että saat vielä lehden hyvin kierrettyä täytteen päälle. Jos lehti on osittain rikki voit laittaa toisen lehden kääryleen päälle. Asettele kääryleet voideltuun uunivuokaan.

Laita päälle siirappia ja voita.

Laita uuni 225 asteeseen ja paista kääryleitä noin 10min ja laske uuni 150 asteeseen anna kääryleiden olla noin 1 t 30min. Lisää kerran kaksi kääryleiden päälle siirappia ja voita.

Nauti puolukkahillon kanssa tai survo itse puolukoista survos.

You May Also Like

Leave a Reply