Kudo rennommin kun suunnittelet itse neulemallin.

Kutominen on monelle se harrastus, joka rentouttaa ja saa ajatukset pois jostain muusta. Vaikka itse rakastan kutomista ja virkkaamista, aina se ei ole ihanan rentouttavaa. Joskus kun valitsee haastavan kirjoneule mallin tai palmikkoneule mallin, kutomisesta monesti lähtee rentous. Pidän siitä että voin kutoa katsoessani telkkaria, jolloin mallin pitää olla helppo, jotta voin vilkuilla välillä mitä tv ohjelmassa tapahtuu. Haastavan neulemallin ongelma on kuitenki, jollet pysy silmä tarkkana neule työssäsi ja neule ohjeessa, luultavasti purku hommia on tiedossa. Mikä on ainakin itselle se ei mieluinen homma.

Suunnittele itse neule mallisi 

Kun suunnittelet itse neule mallisi, tiedät kokoajan mitä tulevan pitää. Jos sinulla on joku tekniikka, jonka osaat hyvin, käytä sitä. Monella kuviolla tai vaikka palmikko mallilla, voi leikitellä monella eri tavalla. Yksinkertainenkin voi olla kaunista sekä monimutkaisen näköistä. 

Kuvissa tekemäni harmaat villasukat on tehty yksinkertaisella langan kierrolla. Asettelemalla langan kierron kuvio auramaisesti sukan keskiosaan. Langan kierto edestä kiertäen, jonka jälkeen kaksi yhteen. Tein tästä kuva havainnon tekstin loppuun.

Ruutupaperille suunnitellessa on helppoa seurata, minkä rivin teit jo. 

Miten suunnittelet oman neule mallisi

Yksinkertainen ja helppo vaihtoehto, ota ruutupaperi ja kynä. Suunnittele kirjoneulemalli tai jokin pitsi, palmikko ym. Jos teet jotain kuviota jossa täytyy nostella silmukoita edes taas merkitse paperille niille omat merkit. Voit katsoa netistä niille oikeat merkit tai jollet löydä netistä sille oikeaa merkintää, keksi itse mistä tiedät mitä teet. Kirjoita itselle vielä ylös mitä merkinnät tarkoittaa.

Ainut vaihtoehto ei ole tehdä ruutupaperille, mallien suunnitteluun on erilaisia ohjelmia, niin tietokoneelle kuin puhelimelle ja monet on ihan ilmaisia. Pari hyvää appia puhelimeen, joilla pystyt suunnittelemaan: Stitchart jolla pystyy suunnittelemaan sekä kirjoneule malleja, kuin palmikkoneule malleja. Photo stitch jolla pystyt tekemään kirjoneulemallin vaikka omasta kuvastasi.

Valitse lanka

Muista että langalla on väliä. Ota huomioon kuvion tai mallin suunnittelussa mitä lankaa aiot käyttää ja kuinka paksua se on. Mitä ohuempi lanka on sitä tarkempaa esim. kirjoneule kuviota voit tehdä. Jos olet jo suunnitellut mallisi, mieti mikä lanka siihen voisi sopia.

Itse jos haluan hyvin rentouttavaa kutomista. Valitsen paksumman langan, koska se antaa käsialan virheet paremmin anteeksi. Tietenkin on makukysymys, minkä paksuisen langan kokee helpoksi.

Itse käytin tätä lankaa joka oli jämäkkää. Antoi anteeksi käsiala muutokset hyvin. 

Näin tein sukkaan reikiä. Lanka kiertäen edestä, 2 o yhteen.

Näin voit tehdä villapaitaan esimerkiksi napin läven.

You May Also Like

Leave a Reply