Mistä remonteista aloitamme

Olen puhunut blogissani ja instagramin puolella, ostaneen puolisoni kanssa vanhan talon. Talo ei ole asumuskelpoinen, paljon on vielä remontoitavaa, että asunto on muuttovalmis.

Mitä remontoimme ensin

Vaikka moni voisikin ajatella meidän remontoivan talon ensin kun muut rakennukset tontilla. Meillä on ehkä hieman hullunkurinen järjestys. Meillä ei meinaan ole mitään kiirettä luopua kaupunki asunnostamme, vaikka into olisikin kova päästä muuttamaan maalle heti. Ensimmäinen remontin kohteemme on 250m2 hallitila, joka tulee puolisoni työ juttujen tekoon. Sitten pieni saunarakennus jossa majailemme kaiken vapaa aikamme. Viimeisimpänä suurimpana remonttina tulee talo.

Miksi sauna rakennus ennen taloa

Tästä pienestä saunarakennuksesta löytyy suihkutila, sauna ja noin 20m2 huone, jossa on pieni keittiö ja varaava takka. Vaikka tilat ei ole hääppöiset rakennus toimii näin alussa oivana ”mökkinä”, koska tilat on niin pienet on tämä rakennus helpompi ja nopeampi remontoida kun asuintalo.

Tulemme uusimaan saunarakennuksesta suihku/sauna tilan ja huoneen puolella seinä pinnat hiotaan ja maalataan. Keittiö uusitaan nykypäivään sopivaksi. Tämän hetkinen keittiöntaso on nykypäivän keittiötasoa 20cm alempana ja ulkomuotokin on aivan kauhea. Vaikka monesta kylpyhuone remontti voi kuulostaa kovalta urakalta puolisoni on rakennusalan ammattilainen ja on tehnyt useita kylpyhuoneita. Kustannuksetkin remontista tippuu huomattavasti kun pystymme tekemään remontin itse. Minä lähinnä pystyn auttamaan purkamisessa, hiomisessa ja maalaus hommissa.

Päärakennus jää viimeiseksi ensinnäkin talon ulkoseinät on asbesti levyllä vuorattu, sisällä kaikki pinnat on 60- lukua ja talosta puuttuu suihku. Ensinnäkin ulkoseinien remontointi on helpoin laittaa kuntoon keväällä tai kesällä. Sisälle pitäisi taikoa jostain kolosta suihkun paikka ja eikä yllätyksiltäkään varmasti vältytä. Ei ole esimerkiksi mitään tietoa, millä talo on eristetty, löytyykö sieltä vanhanaikainen sahanpuru eristys, jonka haluamme päivittää tämän päivän eristyksiin, jotta talosta energialuokka paranee ja näin talon lämmittämiseen menee vähemmän energiaa. Päärakennuksessa on vain 66m2, olisi tarkoitus tehdä lisähuone ja säilytystilaa matalalle ullakolle. Ullakko tällä hetkellä ei edes toimi ullakkona.

Pitkä on vielä matka muuttovalmiiseen maalaistaloon, mutta hyvää jaksaa odottaa.

You May Also Like

Leave a Reply