Puhelinmyyjät ärsyttää, miten päästä niistä eroon

Jokaiselle aikuiselle on joskus soittanut puhelinmyyjä ja myynyt jotain. Tuntuu että yksi nykypäivänä suurimmista markkina keinoista, on suoramarkkinointi puhelimitse, ainakin tiettyjen tuotteiden kohdalla. Yleisimmät puhelinmyynti tuotteet ovat sähkö, vakuutukset, lehdet, lainat, vitamiinit ja uudet kosmetiikka brändit. Olen miettinyt pitkään, kannattaako oikeasti puhelinmyynti nykypäivänä, on niin paljon muitakin markkinointi keinoja. En itse ostaisi yhtään tuotetta puhelimen välityksellä. Minun täytyy saada miettiä osto päätöstäni rauhassa, nähdä tuote miltä se näyttää tai konkreettiset hinnat silmieni edessä. Eikä niin, että joku minulle sanoo jotain, josta puolet puheesta menee ohi. Mitä hän puhui tuotteesta tai hinnoista. Ylipäätään välillä mietin, mitä puhelimessa myyjä on myymässä.

Tiedän, tämän on jonkun ihmisen työtä ja hän tästä elantonsa saa. Ei saisi väheksyä kenenkään ammattia. Itsellä on ollut aika monta tilannetta kun puhelinmyyjä saanut minut kiukun valtaan. Kerran oli tilanne kun odotin puhelua lääkäriltä ja piti vastata joka ikiseen outoon numeroon. Minulle soitti yhden tunnin aikana viisi puhelin myyjää kaupitellen jotain. Voin sanoa viimeisen myyjän kohdalla olin aika tuohtunut ja äksyilin siihen malliin myyjälle, että en varmasti ainakaan piristänyt hänen päiväänsä. Eikä kukaan näistä myyjistä saanut minulle myytyä suositeltavaa tuotettaan, päinvastoin ajatukset en ainakaan osta ja kerron tästä vielä ystävillekin.

Jos sinullekin on käynyt vastaavia tilanteita ja et halua äksyillä puhelin myyjille. Mitä tehdä?

Miten päästä eroon puhelin myyjistä?

Ensinnäkin sinun on kiellettävä suoramarkkinointi kahdesta eri paikasta

Trafi

Mene trafin sivuille ja mene kohtaan kirjaudu asiointipalveluun. Jatka painamalla oma asiointi. Tunnistaudu mobiili tai pankki varmenteella.

Paina henkilökohtainen asiointi ja mene oman nimesi kohdalta.

Rastita kaikki sarakkeet ja paina tallenna muutos.

Väestörekisterikeskus

Mene väestörekisterikeskuksen sivuille ja paina menun kohtaa henkilö asiakkaat.

Mene kohtaan tarkasta omat henkilötietosi. Tunnistaudu mobiili tai pankki varmenteella.

Löydät kohdan, jossa lukee tietosuojakiellot raksita sieltä ainakin kuvassa olevat asiat. Vahvista muutos.

Suoramarkkinointikielto voi mennä jonkin aikaa, että markkinointi kielto tulee voimaan. Itse vastasin kiellon jälkeen myyjille minulla olevan suoramarkkinointi kielto. Aika nopeasti myyjä laittaa puhelimen kiinni ja jättivät minut rauhaan.

You May Also Like

Leave a Reply