Valoisan aikaa nukkuminen voi olla vaikeaa. Virkatut unilaput avuksi.

Pimeässä nukkuminen on tärkeää. Se parantaa unen laatua. Hyvään uneen tarvitsemme melatoniinia, joka kehittyy suurimmaksi osaksi yöllä ja pimeässä. Nukahtaminen kesällä välillä tuntuu mahdottomalta, lisääntyneen valonmäärän takia. Riittävä uni on tärkeää kesälläkin vaikka tuntuu, että energiatasot on korkealla vähemmälläkin unella.

Lopusta löydät virkattujen unilappujen ohjeen

Makuhuone on helppo pimentää sälekaihtimilla, pinennys- tai rullaverhoilla. Joskus se kesä vaan ”yllättää” ja joku nopea ratkaisu on keksittävä. Yleisin nopea ratkaisu on laittaa ikkunoiden eteen lakanoita tai vaikka pyyhkeitä. Siinä ne lakanat sitten roikkuvat kamalan näköisenä päivästä toiseen.  Ei niitä todellakaan jaksa ottaa päiväksi pois.

Vaikka verhot on hyvä pimennys vaihtoehto ei kuitenkaan ainut käypä vaihtoehto. Itselläni on ollut ongelmana pimennys verhojen kanssa. En muista avata niitä aamulla ja huone on pimeänä koko päivän. Töistä tullessa: ”äh miksi avaisin niitä kun kohta pitää jo mennä nukkumaan.” Itselleni on hyvin tärkeää, että päivänvalo tulee kotiini. Saan siitä energiaa.

Ratkaisuni on unilaput, unimaski, silmälaput miksipä niitä nyt haluaa kutsua. Jaoin virkatusta uni lapuistani ohjeen. Ohje on ihan perus unilapuista jotka varmasti tekevät asiansa. Itse käytin mielikuvitusta ja tein erilaisilla teemoilla. Näiden kanssa saat käyttää mielikuvitusta. Tee sinun näköiset ja voit pistää hymyssäsuin ne illalla silmillesi.

s = silmukka
kjs = ketjusilmukka
ks = kiinteä silmukka

Ohje:

virkkaa aloitusketjuiksi  34 kjs + 1 kjs nousuun

1. Virkkaa 1 ks toiseen kjs:aan koukusta laskien ja tee kerros loppuun ks:lla. käännä työ.

2. Tee 1 kjs nousuun. Virkkaa ensimmäiseen s:aan 2 ks jatka kerros loppuun ks:lla ja tee työn viimeiseen silmukkaan 2 ks. Käännä työ.

3. Lisää jokaisen kerroksen alussa ja lopussa 1s vielä 4 kertaa niin että työssä on 44s.

4. Jatka ilman lisäyksiäksiä niin, että työn korkus on 7cm.

Posket:

5. Tee 1 kjs nousuun virkkaa 22 ks ja käännä työ. Virkkaa ensin toinen poski.

6. Tee 1 kjs nousuun, virkkaa 2 ks yhteen, jatka kerros loppuun ks ja virkkaa 2 viimeistä silmukkaa yhteen. Toista samanlaisia kerroksia niin kauan että sinulla on jäljellä 4s. Katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi.

7. Tee toinen poski: Aloita reunasta päin tee 1 kjs nousuun ja virkkaa 21s. Käännä työ.

Tee samalla tavalla kun toinenkin poski. Toista kohta 6.

You May Also Like

Leave a Reply