Ihan mökillä

Viikon mökki reissu takana! Voin sanoa, että akut on taas ladattu täyteen ja uusi viikko voi alkaa hyvillä mielin. Tuntui tällä viikolla niin turhalta kirjoittaa mistään ”tärkeästä”, koska pää on aivan tyhjä minkään tärkeän kirjoittamiseen. Kerron teille omasta ihanasta mökki viikostani.

Mökki viikko

Mökkifiilis tulee heti kun saavumme tutulle hiekkatielle. Koira alkaa vinkumaan, koska se tietää pääsevänsä jonnekin kivaa paikkaan. Auton ovet auki, koira juoksee suoraan metsään. Ihanaa nähdä koirakin niin onnellisena, kun se saa juosta mielin määrin vapaana.

Tavaroiden kantaminen mökkiin, kaasupullojen aukaisu ja kaasulla toimiva jääkaappi päälle. Ulos mökin terassille ja pari henkäystä puhdasta raikasta ilmaan, kuunnellen ääniä jossa ei ole yhtään moottoriajoneon hurinaa, vain lintujen viserrystä ja ötököiden pörinää.

Ensimmäisenä mitä teen mökillä, laitan saunan lämpenemään. Tässä saunassa on vaan maailman parhaat löylyt, saman aikaisesti kipakat ja lempeät. Sauna ei ole mikään nykyaikainen sähkösauna, joka laitetaan napista painamalla päälle. Puulämmitteistä vanhaa saunaa saa lämmittää noin 4h, jotta saa parhaat löylyt. Saunan lämmetessä ehtii puuhastella vaikka mitä kuten laittaa ruoan valmiiksi, puhtaat lakanat sänkyyn ja purkaa tavarat kaappeihin.

Saunomme, uimme ja ihastelemme luontoa, joka on niin kaunis. Se miten paljon näimme kaiken näköisiä eläimiä, joita ei kaupungissa voi nähdä. Paljon erilaisia vesilintuja, mieleenpainuvin hetki oli kun näimme kyhmyjoutsenen, joka ui puolisonsa kanssa auringinlaskun aikaan. Minusta joutsenen näkeminen on jo itsessään hieno hetki mutta se, että tämä pariskunta vielä lipui kauniin auringonlaskun aikaa ohitsemme. Pää kääntyili välillä meitä kohti, kysyen – mitä te siinä toljotatte. Sitten linnunpesä, joka oli tehty aivan mökkimme terassin kulmaan, näki kun poikanen välillä kurkkaili pesästä ja pisti pään piiloon, kun sinne päin katsoi. Olimme puolisoni kanssa iltakävelyllä, näimme peuran juoksevan 3m päässä ohitsemme. Luonnon ollessa näin lähellä tuntuu niin ihmeelliseltä. En ole edes patikointi reissuillani nähnyt, niin paljon erilaisia eläimiä kun tämän reissun aikana.

Miksi mökillä ulkona tehty ruoka maistuu niin paljon paremmalta, kuin kaupungissa hellalla paistettu ruoka. En ole eläessäni syönyt näin hyviä hampurilaisia, mitä tein reissumme aikana. Tein jauhelihapihvit johon tuli vain suolaa ja pippuria. Sämpylät jotka lämmitettiin grillissä, majoneesi, salaatti, tomaatti ja raaka sipuli. Ei mitään ihmeellistä näissä hampurilaisissa, mökillä ulkoilmassa maistu erityisen hyvältä.

Teen yleensä kauhean lista mitä kaikkea mökillä pitäisi tehdä, mutta listasta teen yleensä ehkä puolet asioista, koska en halua mökkiä pitää minään työleirinä, mutta pieni puuhastelu ruuan laiton ja saunan lämmityksen ohella on kivaa. Tällä kertaa pesin mökin jokaisen maton, mikä olikin mieleistä puuhaa kuumana kesä päivänä, kun välillä vettä roiskui päälleni. Puolisoni kanssa puhdistimme rännit ja minä pesin sadevesi ämpärit. Päätimme tänä kesänä tehdä puolisoni kanssa mökille uuden grillin. Grilli on yli  30 vuotta vanha ja alkaa olemaan tiensä päässä. Grillin tiilet putoilevat ja savustuspöntön luukkuun saa tehdä kaiken näköisiä viritelmiä, että se pysyy paikoillaan käytön aikana. Tällä kertaa ehtisimme tekemään grilliin betoni pohjan. Tuhannen kilon betoni säkin kuljetus pienissä erissä alas pientä mökki tietä oli fyysisesti raskasta. Itse otin sen kuntoilun kannalta.

Kalastimme virvelin kanssa rannasta ja veneellä lapsuudestani tutuissa kala paikossa, jotka tietenkin on hyvin salaisia. Meidän mökiltä saa huonompikin kalamies kalan, jos jaksaa heitellä aikansa virveliä. Puolisoni sai pari pientä kalaa jonka päästimme vapauteen viellä kasvamaan. Itse nautin merestä, jotenkin meri kuului vahvana lapsuuteen. Meren rauhoittava vaikutus saa minut täysin pois arjenkiireestä. Voisin istua meren äärellä tunti tolkulla katsoen aaltojen liplatusta ja auringon kimallusta veden pinnassa.

Viikko meni hyvin nopeasti ihan ruuan laiton ja pienen puuhastelun lomassa. Ilman puhelinta, somea, telkkaria tai katsomatta koko ajan mitä kello on. Mentiin nukkumaan kun väsytti ja herättiin kun huvitti. Aloitan huomenna uuden viikon hyvillä mielen virkeänä ja levänneenä.

Ihanaa päivää sinulle! Muista sinäkin välillä rentoutua, jotta jaksat paremmin<3

You May Also Like

Leave a Reply