Mitä minulle kuuluu

Musta tuntuu kun haaveita sanoo ääneen niin ne alkaa toteutua. Nyt yksi suuri haave toteutui ja se tuo varmasti tullessaan uusia haaveiden toteutumisia.

Neljä viikkoa sitten tuntui kuin aika olisi pysähtynyt hetkeksi. Löydettiin meille sopiva vanha maalaistalo, ennen kuin kaupat syntyi, oli elämä täynnä jännitystä ja odotusta. Taloon saatiin avaimet 17.9.2021. Talo on tällä hetkellä asumiskelvoton, tulemme remontoimaan talon ennen kuin muutamme sinne. Talon vieressä on pieni sauna rakennus, joka on varustettu keittiöllä. Tässä mökissä majailemme aina kun työt sallii, niin kauan että saamme talon valmiiksi.

Talolle

Oltiin ehditty jännittämään talo kauppoja pari viikkoa ennen kun saatiin talon avaimet käteen. Tietenkin heti lähdettiin talolle innoissamme nukkumaan. Ei ehkä paras idea. Talo oli ollut puoli vuotta lämmittämättä ja kolmen tunnin puiden polttamisella sitä ei lämpimäksi saatu, niin paleltiin sitten koko yö.

Heti tuparit

Ei meillä mitään virallisia tupareita ollut mutta sukulaiset halusi tulla taloa katsomaan, niin siinä samassa vietettiin iltaa hyvän ruoan, juoman ja saunan kera. Kierrettiin tonttia aina uudelleen ja uudelleen esitellen sitä jokaiselle. Huvittavinta oli se, koska emme itsekkään olleet paikkoja ehtineet kierrellä tarkasti, niin löydettiin joka kerta jotain uusia esineitä tai outoja ratkaisuja, esimerkiksi pyykkinarulle. Minusta oli ihana löytää talon historiasta kertovia esineitä kuten vanha ilmakuva talosta.

Auton kuljetus ei mennyt putkeen

Lähdettiin viemään keskellä viikkoa puolisoni vanhaa autoa talolle. Auto ei toimi tällä hetkellä kunnolla, niin se pitää käynnistää akulla ja kaapelilla. Ensin meidän matka viivästyi kun etsimme missä vara-akku oli ja matka meni käynnistämisen jälkeen hyvin siihen asti, kun meidän piti pysähtyä kauhean vessa hädän takia. No eikö se auto sammunut sitten siihen paikkan. Tietysti olimme unohtaneet ottaa mukaan vara akun, kaapelit oli mukana mutta niistä ei paljon iloa ollut ilman akkua. Seisoimme auton kanssa tien vieressä, eikä kukaan auto pysähtynyt. Onneksi viereisellä pellolla oli maanviljelijä traktorin kanssa ja hän ystävällisesti antoi meille virtaa, että pääsimme jatkamaan matkamme.

Toinen viikonloppu

Ensimmäinen viikonloppu meni paikkoja tutkaillessa mutta viime viikonloppu meni töitä tehdessä. Tavaroiden järjestelyä kaappeihin, pihan haravointi, kirsikka puiden istutusta ja hallin lattian purkamista. Yllättävän paljon sitä ehtii viikonlopussa tekemään kun pistää toimeksi. Vaikka koko viikonloppu oli työn täyteinen se ei tuntunut työltä, varmasti rauhallinen luonto ympärillä ja se että se on tulevaisuuden haaveen takia, jotta pääsemme joku päivä muuttamaan tähän taloon.

You May Also Like

Leave a Reply