Suklaa muffinssit nutella kuorrutuksella.

Tämä ohje on syntynyt monien epäonnistuneiden muffinssi erien jälkeen. Suklaa, nutella – kuka ei voisi olla tykkäämättä näistä muffinsseista. Tämän reseptin taikina on sellainen, etten ole epäonnistu siinä kertaakaan. Tästä taikinasta saan aina kuohkeita muffinseja, toisin kun muista ohjeista, epäonnistun niissä aika ajoin.

Kerran äitini pyysi minun tekemään jotain hyvää, hänen yhden työpaikan viimeiselle päivälle. Nämä suklaa muffinssit oli ehdottomasti se mikä minulle tuli ensimmäisenä mieleen. Oli siinä työtä tehdä vähän isommalle porukalle, kun tottunut tekemään omiin herkuttelu hetkiin, paljon pienemmän määrän.

Työpaikan työntekijät antoi näistä erityisen hyvää palautetta. Kuulemma ruokatauon muffinssi, oli muuttunut aamukahvin herkuksi. Yksi haukku ei riittänyt, koko muffinssi oli syötävä heti.

Tee itse ja maista! Niin sinäkin yllätyt kuinka hyviä nämä on.

Taikina 12kpl

2 ½ dl vehnäjauho

2 dl sokeri

1 dl kaakaojauhe

1 tl leivinjauhe

1 tl ruokasooda

1 kanamuna

1 ½ dl maito

50 g voi

1 dl kiehuvaa vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen

Sekoita kuivat aineet keskenään vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Ota käyttöösi tehosekoitin ja laita kuivienaineiden sekaan kanamuna, maito ja sulatettu voi. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana taikinan sekaan. Jaa taikina kahteentoista muffinsi vuokaan. (Riippuen vähän vuokien koosta.) Laita muffinssit uuniin ja paista 15-20 min

Kuorrutus

100 g voi

200 g nutella

1 tl vanilliinisokeri

2 dl tomusokeri

Laita huoneen lämpöön pehmenemään voi ja nutella. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle

You May Also Like

Leave a Reply